2022-10-05

Студентка ФФКС виборола п’ять медалей Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон»

Студентка факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Катерина Петренко стала срібною та бронзовою призеркою Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон», що проходив у Житомирі. Спортсменка виборола 5 медалей на дистанціях 200 та 2000 метрів.

Студентка ФФКС виборола п’ять медалей Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон»

У період з 30 вересня по 2 жовтня 2022 року у Житомирі  на базі місцевого гідропарку проходили змагання Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон», учасниками якого стали близько 400 спортсменів з Київської, Полтавської, Рівненської, Волинської, Дніпропетровської, Хмельницької, Львівської, Вінницької та Житомирської областей.

У рамках Чемпіонату спорсмени змагалися  у  вікових категоріях 12 – 14 років, 15 – 18 років, 19 – 39 та в категорії «Мастерс» – 40 років і старше. За словами організаторів спортивної події, учасників могло б бути набагато більше, якби не війна.

Студентка групи 401-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Катерина Петренко стала срібною та бронзовою призеркою Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон», ставши володаркою п’яти медалей на дистанціях 200 та 2000 метрів у віковій категорії від 19 до 39 років.

Спортсменка виборола срібні медалі на дистанціях:

  • 200 m women 19 – 39;
  • 200 mix 19 – 39.

Бронзові нагороди Катерина Петренко здобула на дистанціях:

  • 2000 m mix 19 – 39;
  • 2000 m women 19 - 39;
  • «перетягування човна «Поліський дракон».

Житомир вперше став спортивною локацією для дводенного Чемпіонату з веслування на човнах «Дракон»  для дорослих,  проте відзначився високим рівнем проведення спортивного заходу та подарувало учасникам і глядачам  яскраві неповторні враження від підкорення сильної течії річки Тетерів.

«Якщо раніше Чемпіонат України проходив виключно у Києві, то нині усі кияни і не тільки, дуже хочуть до Житомира, тому що у нас дуже гарний гідропарк і гарна течія, яка дозволяє проводити такі змагання», – прокоментувала начальниця Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Щиро вітаємо спортсменку з черговою перемогою на престижних змаганнях! Пишаємося, бажаємо міцного здоров’я, вагомих особистих   здобутків, життєвого оптимізму у підкоренні спортивних  вершин!  

Нещодавно студентка Катерина Петренко стала бронзовою призеркою Чемпіонату світу з драгонботу.

Раніше студент політехніки Нікіта Соловей став золотим призером Відкритого чемпіонату з військово-спортивних багатоборств, студенти факультету фізичної культури та спорту вибороли комплект нагород Чемпіонату України з веслування на каное та байдарках, а студентка ННІ нафти і газу стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу серед юніорок.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»